Ringtraining (showen met honden)

 

Wil jij met je hond naar de tentoonstelling en leren hoe je moet lopen, wat je aan grooming (vachtverzorging) moet doen, gebruik showlijn, laten beoordelen door de keurmeester etc. dan is deze cursus van 5 - 10 lessen iets voor jouw.

Ik heb zelf jarenlang met mijn honden tentoonstellingen gelopen met vele successen (Heel veel Uitmuntend, CAC/CACIB en resv. CAC/CACIB's) dus ik weet wat er nodig is om je hond goed voor te brengen voor de keurmeester.

        

 

Het gaat natuurlijk niet alleen om het voorbrengen (showen) van de hond, ook de kwaliteit van de hond, de grooming, het karakter van de hond spelen mee in een boordeling van een keurmeester. Bij sommige rassen kan zelf het kleurenpatroon of de kleur meespelen in de beoordeling. 

Welke kwalificaties kan je hond krijgen:

Matig (M)

Goed (G)

Zeer Goed (ZG)

Uitmuntend (U)

Uitmuntend is de hoogste kwalificatie die je kunt krijgen, met deze beoordeling ding je meer voor de kampioenstitels het Reseve CAC / CACIB of CAC / CACIB. Bij tentoonstellingen vanuit een specifiek ras en op de Winner zijn dubbele kampioenstitels te behalen. Verder als je de beste van het ras word BOB (Best of Breed) mag je je hond showen in de erering bij jouw eigen rasgroep. Win je deze dan mag je meelopen in de erering voor beste van de tentoonstelling. 

Bedenkt je altijd, dat wat je hond ook krijgt aan beoordelingen, het is maar een moment opname en welke keurmeester heb je. Bij de ene krijg je een uitmuntend en de volgende vind je hond maar goed. Lat je daardoor niet uit het veld slaan een ga gewoon door. Je kunt pas na een keer of 6 showen onder verschillende keurmeester bepalen waar je hond staat in de werled van het showen.

Haalt je hond niet de beoordelingen die je zou willen, bedenk je dan dat het nog steeds dezelfde lieve, gekke, dolle, schattige, knuffelige hond is als voor de tentoonstelling. Een showcarriére is niet voor elke hond weggelegd en er zijn veel honden die het ook helemaal niet leuk vinden om te doen, terwijl andere het juist fijn vinden al die aandacht.

Ga ook gewoon lekker met je hond een leuke training volgen en fijn samen bezig zijn. Laat je hond ook lekker zichzelf kunnen zijn Showkampioen of niet. Niet iedereen heeft nou eenmaal dezelfde kwaliteiten, misschien is die van jouw wel heel goed in behendigheid of hoopers???

Op dit moment geef ik ringtraining alleen op afspraak in privéles, wil je met meer mensen of meer honden komen is dat allemaal mogelijk. Ook de dagen en tijdstippen spreken wij in overleg af.

Kosten: 72,50 euro per deelnemer en 1 hond (per 5 lessen van 30 min.) Alle leeftijden. Meerdere honden per eigenaar ook mogelijk tegen meer prijs.